Billi Bi sko og støvler – Historien om dansk design og italiensk kvalitet

 

Billi Bi er et sko mærke, som rigtig mange danske kvinder og piger kender. For Billi Bi er klassiske og elegante designet sko og støvler, som er lavet i materialer af høj kvalitet. Derfor er prisen på disse sko også i den højere ende. Men det afholder ikke kunderne fra at erhverve sig det moderne og mærke. For Billi Bi er synonymet med dansk og italiensk design i en fed kombination, hvor skoene og støvlerne er made in Italy eller made in Spain.

Men hvordan er det gået til, at et dansk mærke får produceret sko og støvler i Europa, når de fleste af konkurrenterne får deres lavet i Østen, hvor lønningerne og omkostningerne er mindre? Det og resten af historien om det danske sko mærke Billi Bi får du herunder. Enjoy!

Historien om skomærket Billi Bi

Det er nok de færreste som ved, at firmaet bag Billi Bi, nemlig Fransi A/S, er oprettet i 1936. Siden starten har Fransi A/S været synonymet med mode varer af høj kvalitet, både når det kommer til materialerne, men også når det gælder designet. Men selvom Fransi A/S har en del år på bagen, så skal vi helt frem til 1993, før den første Billi Bi kollektion kommer på markedet.

Kollektionen bestod af sko og støvler til kvinder, som var ude efter noget unikt i høj kvalitet. Og det var især det Skandinaviske design mixet med den italienske stil, som gjorde fødtøjet populært fra begyndelsen. Dertil kan man så lægge, at materialerne var i top, og alt var udført efter bedste italienske principper, når det gælder fodtøj.
Og som årene er gået, så er mærket kun blevet mere og mere kendt. Først i det ganske danske land, og senere i resten af Europa, Japan og Australien.

Men hvorfor er det, at Billi Bi blev en succes, når mange andre sko mærker kæmper en hård kamp for overlevelse? Svaret skal findes i det grundlæggende koncept, som firmaet startede op med, og som de har fulgt lige siden.

Produktion i Italien og Spanien

For Billi Bi har altid været Made in Italy eller Made in Spain. Produktion i Europa er væsentlig dyre, end hvis man får tilsvarende produkter produceret i Asien. Men især i Italien er de kendt for et godt håndværk, når det gælder Made in Italy. Både med det færdige produkt, materialerne og designet. Og det er her, at Billi Bi skiller sig ud fra mængden.

For hvor alle konkurrenterne idag producerer i Østen, så får Billi Bi stadigvæk lavet hele kollektionen i Italien og Spanien, og det løfter især kvaliteten af skoene og støvlerne. Den ekstra høje kvalitet retfærdiggøre ligeledes den lidt højere pris, selvom der ikke er meget forskel på priserne længere. Et par Billi Bi støvler koster faktisk mindre end et par Timberland støvler eller et par Sorel støvler. Og det er selvom disse mærker bliver produceret i Østen.

Så alle dem, som ikke mener, at produktionen af varer kan ske i Europa, de tager fejl. Det gælder blot om, at gøre det hele på den rigtige måde, og holde sig til den plan, som man laver fra starten. Det er Billi Bi et perfekt eksempel på!

 

 

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *