Top 5: De mest populære Nike sko – De hotteste Nike modeller

 

Når man laver toplister over produkter, så ligger der altid en delvis personlig holdning og vurdering bag. Især når listerne ikke er baseret på f.eks mængder, efterspørgsel eller lignende, hvor man har nogle håndgribelige tal at forholde sig til.
Det samme gør sig gældende for denne top 5 liste, hvor salgstal dog er en del af vurderingen. Men da Nike er meget lukket angående stk antal, så er det efterspørgslen online, som har dannet grundlag for en stor del af denne vurdering.

Men listen er forsøgt lavet i så objektiv en stil, som det er muligt, men det er ikke sikkert, at den helt matcher med din liste, hvis du skulle lave den samme.

Dertil hører det, at der er stor forskel på listens udformning, alt efter om man spørger en kvinde eller en mand. Det er gangske enkelt ikke de samme modeller, som er lige attraktive hos begge køn.

De 5 fedeste Nike sko modeller

Tilbage til det, som hele emnet handler om, nemlig Nike sko. Herunder er listet de 5 mest populære Nike sko modeller, set ud fra et dansk synsvinkel. Der er flere populære modeller, end dem der er listet, men ikke alle disse har været til salg på det danske marked, eller også har de kun været til salg i et yderst begrænset antal. Og derfor har de desværre ikke kunne finde vej til denne liste.

Der er ikke nævnt en specifik model, men kun den generelle models navn, da Nike laver så mange sko indenfor de forskellige modeller, at en objektiv top 5 ville være umulig at lave.

Nummer 1 – Nike Shox

På en suveræn første plads finder vi den populære Nike Shox. Shox er synonymet med Nike, hvis du spørger de fleste mennesker. Den gang at Nike Shox kom frem, var “Shox” sålen banebrydende, og det er den selv den dag i dag, hvor Nike er det eneste skomærke, som benytter denne teknologi.

Forskellen på Nike Shox og mange andre sko, er at de er super gode at gå i, fordi Shox sålen har en affjedrende effekt, og den støtter foden, når du går. Derfor er denne sål også benyttet i mange af Nike sportssko, da den er optimal til flere former for sport.
Den første Nike Shox sko blev lanceret i 2001, så der er altså tale om en relativt ny sko model i Nike sammenhæng!

I Danmark er Nike Shox igennem det nye årtusinde blevet sat i forbindelse med indvandre og bander, fordi sko modellen var yderst populær blandt disse. Derfor har skoen også fået et lidt blakket ry, og i flere dele af Danmark går den sågar under navnet “Perker skoen”. Men selvom Nike Shox har fået et øgenavn, og selvom mange vil fravælge modellen, fordi de føler den sender nogle forkerte signaler, så er og bliver Shox den mest kendte Nike sko på markedet. Og den findes i et hav af forskellige udgaver og versioner, som igen findes i et utal af farver.

Nummer 2 – Nike Free

Nummer 2 på denne topliste, det er Nikes nyeste skud, nemlig Nike Free. Nike Free konceptet, som blev udviklet i 2004, og blev lanceret i 2005, har på rekordtid vundet frem world wide. Det er især blandt sportsfolk og kvinder, at denne model serie er super populær, og det er ikke uden grund. Nike Free er nemlig en revolution indenfor fodtøj og løbesko.

Den meget specielle og funktionelle sål gør, at skoen afdæmper og skåner foden, og du kommer dermed til at løbe mere korrekt eller går bedre og mere korrekt. Det forebygger dermed smerter i fødderne, benene og ryggen.
Især mange kvinder, som har haft problemer med ryggen eller ondt i fødderne, har haft stor fordel af Nike Free modellerne. Roserne til denne model serie vil ingen ende tage, så hvis du er en af dem, som lider af smerter i fødder, benene eller ryggen efter en arbejdsdag, så er det måske værd at overveje, om du ikke skal skifte til Nike Free.

Der findes flere versioner af Nike Free, og Nike udvikler hele tiden på konceptet, så der kommer løbende nye modeller og variationer. Men allerede nu findes der mange styles, og de kommer alle i en masse farver, så der findes helt sikkert en, som passer til din smag og stil.

Er du det mindste i tvivl om Nike Free, så bør du surfe lidt rundt på nettet, hvor rigtig mange har skrevet, hvordan denne sko model har ændret deres hverdag og liv. Det er næsten den bedste form for reklame og validering en sko kan få. Og der er altså mange af disse historier og anbefalinger!

Nummer 3 – Nike Air Max & Nike Air

Det er en ældre klassiker, som ligger nummer 3, nemlig Nike Air Max og Nike Air. Igen en sko, hvor det er sålens opbygning, som gør den speciel og unik. Denne gang er det luftrum og luftbobler i sålen, som giver en god komfort, og en sko som er god og behagelig at gå i. Den første Nike Air Max så dagens lys i 1987, og siden da er der kommet mange forskellige modeller på markedet. Faktisk findes der over 45 forskellige Nike Air Max og Nike Air modeller, og samtlige modeller kommer i flere farver og farvekombinationer. Så det er blevet til en hel del forskellige sko i tidens løb.

Da Nike Air Max kom frem, var det en helt ny teknik, som ingen andre sko producenter benyttede, og den dag i dag, er det også kun Nike, som bruger den specielle luft sål. Ved at gøre sålen gennemsigtig enten ved hælen eller på dele af foden, så kan man se ind i det luftrum, som der er bygget ind under skoen. Ikke nok med, at det gør navnet mere forståeligt, det har også en design funktion, da det giver skoen et helt andet look og fremtoning.

Ligesom med Shox, så har flere af Nike Air Max modellerne været super populære blandt udlændinge, men skoen har aldrig fået et øgenavn, ligesom Shox. Måske skyldes det, at Air Max er mere almindelig i designet, og den har lidt samme virkning, som Nike Free sko, dog uden at kunne måles med Frees helt unikke komfort.

Er du til lækre sneakers med et lidt råt og cool look, så er Nike Air Max helt sikkert en sko for dig!

Nummer 4 – Nike Air Force 1

Nummer 4 er der sikkert mange, som enten ikke kender, eller som kan huske dem fra deres ungdom. For Nike Air Force 1 er endnu en Nike sko, som har en del år på bagen. Faktisk blev den første Nike Air Force 1 model lanceret i 1982, men der er sket meget siden da.
Air Force 1 er en god sneaker, som findes i tre variationer, nemlig:

– Nike Air Force 1 Low
– Nike Air Force 1 Mid
– Nike Air Force 1 High

Forskellen er højden på selve skoen, og så er der selvfølgelig forskel på detaljerne på de enkelte styles.
Som de fleste har gættet, så er skoen opkaldt efter den amerikanske præsidents fly, nemlig Air Force One, som transporterer præsidenten og hans folk rundt i verden.

Hvis du kigger godt efter på formen af Air Force 1, så vil du se, at det er samme grundform og facon, som både Air Max, Shox og Free er bygget på. Det er med sikkerhed fordi, at det er en god sneakers, som er god at gå i.

Air Force 1 modellerne har i de sidste mange år stået i skyggen af de nyere best sellers, så det er primært subkulture rundt omkring i verden, som har taget dem til sig. Og her er Harlem i New York, samt rapper miljøet i USA nogle af de mest fremtrædende. For der er Air Force 1 hotteste mode, og har været det siden starten på det nye årtusinde.

Nummer 5 – Nike Jordan

Listen slutter af med en rigtig icon model, nemlig Nike Jordan eller Nike Air Jordan, som den også kaldes. Hvis du synes navnet virker bekendt, så er modellen opkaldt efter verdens bedste basketball spiller, nemlig Michael Jordan, som havde sin helt egen tøj og sko kollektion hos Nike.

Nike Jordan er en model med mange år på bagen. Michael Jordan selv testede den i 1984, mens den blev lanceret i 1985, hvorefter der er kommet over 20 forkellige modeller på markedet. Fælles for dem alle er, at de bære logoet af Michael Jordan, og at det er en høj sko, som er velegnet til Basketball, da den støtter om anklen (Læs evt om dette i indlægget om Converse All Star).
Grundet at skoen er velegnet til basketball, så er Jordan kollektionen også sponsor af flere af de bedste spillere i verden, og skoen er et must have, hvis du bevæger dig indenfor basketball miljøet.

Men selvom det er en basketball sko, så har den også fundet vej til gaden. Der er flere forskellige subkulture, som især går i disse sko, og  det er primært på grund af det unikke design, samt de fede farvekombinationer, at skoen er blevet et hit. For prisen vil nok afskrække en del, da Nike Jordan sko er blandt de dyreste sko, som Nike laver.

 

Dette var en lille top 5 over Nikes  mest populære sko modeller. Hvordan ser din top 5 ud? Skriv den herunder i kommentarfeltet 🙂

 

 

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *