Pleje af sneakers og kondisko – Pleje af Converse og lignende sko

 

Du ejer med sikkerhed et par sneakers eller kondisko. Og du ejer med sikkerhed mere end et par, for sneakers og kondisko er nogle af de mest benyttede skotyper idag. Både når det gælder mænd, men også blandt kvinder. Men det er i hård konkurrence med ballerinas om sommeren og vinterstøvler om vinteren, når det gælder fodtøj blandt kvinder.

Men selvom du ejer flere par sneakers, så har du det sikkert ligesom flertallet, som ikke ved, hvordan de skal pleje et par sneakers eller kondisko. Men bare rolig. Her er en guide trin for trin, som hjælper dig, så du kan pleje dine sko bedst muligt. Og guiden inkludere også de meget populære Converse All Star sko og andre Converse modeller.

Sådan plejer du dine sneakers og kondisko

Hvis du har læst indlægget om lædersko, så vil du vide, at imprægnering er noget af det vigtigste inden skoene tages i brug (Læs indlægget om imprægnering her). Men læder er et naturmateriale, og det er derfor, at det skal plejes og behandles på en speciel måde. De fleste sneakers og kondisko er lavet af kanvas eller diverse stoffer, som ikke kræver samme plejemetoder.

Derfor skal sneakers ikke imprægneres, med mindre de er lavet af læder. Du kan altså bare benytte dem, så snart du har købt dem. For de skal ikke plejes inden de tages i brug! Men det er vigtigt, at du plejer og behandler dine sneakers løbende.

1. Det er vigtigt, at dine sneakers og kondisko holdes rene. Derfor skal du vaske dem, når du har brugt dem. Gerne hver gang de har været brugt. Du kan benytte en våd klud, da skoene sagtens kan tåle vand. Du må også gerne benytte opvaskemiddel, hvilket du ikke måtte ved lædersko, da det gør rengøringen lettere. Men husk ikke at overdrive brugen af opvaskemiddel. Et par dråber er mere end rigeligt til rengøringen af et par sko.

2. Hvis dine sneakers er våde, eller bliver våde ved rengøringen, så er det vigtigt at de tørres rigtigt. Ligesom med lædersko, så må du IKKE tørre dine sko på en radiator, på et fyr, ved en brændeovn eller ved andre varmekilder, som udskiller en høj konstant varme.
Derimod skal de tørre et sted, hvor det er lunt, eller de skal tørre udenfor, hvor de kan luftes samtidig.
Du kan også med fordel benytte avispapir, da det suger fugten, og sørger for at skoen beholder sin form.

3. Er dine sneakers eller kondisko lavet af læder, eller har de områder lavet af læder, så skal de behandles på samme måde, som beskrevet i indlægget omkring lædersko her. Husk at benytte skocreme ofte, da det forlænger læderets levetid.

4. Sneakers og kondisko kan godt tåle at blive vasket i en vaskemaskine. Det må dog ikke ske ved over 30 grader, da det får syningerne og limningerne til at gå op. Selvom skoene godt må vaskes i vaskemaskinen, så er det ikke den bedste løsning, da det slider hårdt på materialerne, og det kan gøre flere af disse møre og skrøbelige.
Derfor anbefales det, at du vasker dine sko i hånden, selvom det tager lidt længere tid. Men det får du mest ud af!

 

Husk at det er moderne, at sneakers og kondisko har et lidt slidt look. Derfor skal de ikke holdes rene og fine, som f.eks lædersko eller andre sko. Men selvom skoene skal have et slidt look, så er det meget vigtigt, at du gør som beskrevet herover, hvis du vil have mest muligt ud af dine sko. For ellers holder de ikke så længe, og de får ikke kun et slidt look, men de begynder også at falme i farverne.

Sådan plejer du dine Converse sko

Converse sko er en af de mest populære skotyper pt. Mærket er hotteste mode både i ind- og udland. Converse er lavet af kanvas og syntetiske stoffer, og derfor skal de plejes på samme måde, som beskrevet i punkterne herover.

Men Converse All Star sko og andre Converse modeller kan med fordel vaskes i maskinen, da det giver dem et lidt mere slidt look, som jo er yderst moderne. Bare det ikke sker ved over 30 grader, da det har den konsekvens, at limningen mellem sål og kanvas går op.

Hvis du vasker dine Converse sko i vaskemaskinen, så husk at de skal vaskes enkeltvis, og ikke sammen med tøj eller andre sko. For de kan godt smitte af, hvilket vil misfarve dit tøj eller de andre sko.

Du må dog ikke vaske dine Converse, hvis du bruger dem som løbesko, eller hvis du bruger dem til sport. For sålen risikere at miste sin form, og det kan medføre vabler, hvis du løber meget i dem!

 

 

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Pleje af sneakers og kondisko – Pleje af Converse og lignende sko

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *