Wolverine støvler og sko – En amerikansk sko gigant Wolverine World Wide

 

Hvis du har kigget på især vinterstøvler for nylig, så er du sikkert stødt på mærket Wolverine. Hvis du synes, at navnet virker bekendt, men at du har hørt det i en anden sammenhæng end støvler og sko, så tager du heller ikke fejl. Hovedpersonen i X-Men filmene hedder Wolverine, men det er en helt anden snak. Wolverine har en spændende og meget lang historie, selvom de færreste nok har hørt om mærket før 2010. For det var nemlig her, at mærket for alvor begyndte at slå igennem på det danske og Skandinaviske marked.
Selvom mærkets historie næppe har den store indflydelse på, om du køber deres fodtøj eller ej, så skal du ikke snydes for den. Og der er med sikkerhed en del ting, som du vil blive overrasket over i forbindelse med Wolverine World Wide, som firmaet bag hedder.

Wolverine støvler og sko siden 1883

Overskriften lyder måske som en overdrivelse, men mærket Wolverine og firmaet bag, er grundlagt i 1883 i Rockford, Michigan, USA. Det hed dog ikke Wolverine World Wide dengang, det navn har firmaet fået senere hen. Grundlæggeren hed G. A. Krause, og selvom han er ukendt for mange, så var det støvler og fodtøj fra hans fabrikker og mærker, som var med til at bygge jernbanen i USA, motorvejene  og med til at rejse skyskrapere og andre bygninger rundt omkring i USA.
Hele ideen bag Wolverine var, at lave især støvler til industrien, som blomstrede i USA på det tidspunkt. Der blev bygget over alt, og derfor var der også et enormt behov for godt fodtøj til de hårdt arbejdende håndværkere mm. Dette hul fyldte Wolverine ud, og mærket har siddet solidt på markedet lige siden, som førende indenfor især støvler og fodtøj til bygnings industrien.

Et af de helt store gennembrud kom i 1914, da Wolverine lancerede en kollektion med navnet 1000 Mile Boot®, som satte standarden for holdbart fodtøj.

Verdens mest komfortable støvler og sko, garanteret!

I 1991 lancerede Wolverine det første komfort system, som skulle vise sig at blive starten på en lang række af moderne komfort stystemer i firmaets støvler og fodtøj. Det var ​​Wolverine DuraShocks ®, som var revolutionerende på flere måder. For det første satte den en ny standard for, hvad komfort var i støvler og sko generelt. Teknologien bestod af kompressivbind i hæl og forfod, som absorberer stød og vendte det til noget positiv energi. Et simpelt men meget effektivt system, som også benyttes den dag i dag.

DuraShocks gjorde Wolverine til den førende sko producent, og firmaet har stor fokus på komfort. Wolverine er meget innovative og udvikler løbende nye komfortsystemer, hvoraf nedenstående blot er de mest kendte af de patenterede systemer, som firmaet råder over idag.

– Wolverine DuraShocks SR®
– Wolverine Fusion®
– Wolverine Compressor®
– Wolverine MultiShox®
– Wolverine MX®
– Wolverine Contour Welt® – Den nyeste lancerede teknologi

Faktisk er firmaet så sikker på støvlernes og skoenes komfort, at alle Wolverine fodtøj kommer med en 30 dages garanti på, at det er verdens mest komfortable støvler og sko. Hvis kunden ikke er tilfreds, så kan de refunderes uden problemer.

Wolvine producerer for andre mærker

Wolvine er idag meget mere end blot et mærke, som producerer arbejdsstøvler og støvler og sko til mode industrien. Firmaet har udviklet sig til at være en gigant indenfor især læder fodtøj. Derfor har firmaet også vundet flere kontrakter fra andre mærker, som gerne vil udnytte Wolvines store know how. Derfor står Wolverine World Wide idag for produktionen af blandt andet nedenstående mærker

– Caterpillar fodtøj herunder arbejdssko og støvler
– Harley-Davidson fodtøj herunder især støvler
– Patagonia Footwear
– Den amerikanske hær
– Samt flere mindre mærker

Opkøb øger porteføljen af mærker

Hvis du troede, at det hele stoppede her, så tager du grueligt fejl. For Wolverine World Wide har især siden slutningen af 1990´erne været meget aktive, når det gælder opkøb. Derfor råder firmaet idag over en hel stribe kendte mærker, hvor Merrell nok er det hotteste mærke både i USA og Europa (Wolverine brandet er ikke talt med her, da det er firmaets eget mærke).

Porteføljen af mærker består idag af nedenstående brands, som både forhandles i USA og resten af verden:

– Bates
– Chaco
– Cushe
– Hush Puppies
– Hytest Safety Footwear
– Keds
– Merrell
– Saucony
– Sebago
– Sperry Top-Sider
– Stride Rite
– Wolverine Boots and Shoes
– Wolverine Leathers

Derudover har firmaet Caterpillar og Harley Davidson på license, som de også producerer sko og støvler for. Dvs Wolverine World Wide står både for at designe kollektionerne og producere disse for de to kendte brands.

Mere end arbejdssko

Selvom hele grundstenen i Wolverine imperiet er arbejdssko og støvler, så består brandet idag af mere end det. For i takt med at Wolverine brandet bliver forhandlet i over 200 forskellige lande, så har firmaet også fået øjnene op for, at de er et stort potentiale i fodtøj til modeindustrien og de aktive fritidsmennesker.

Derfor har Wolverine i de seneste par år aktivt forsøgt at komme ind på disse markeder. Og man må sige, at det er lykkes super godt! Mærket er idag hot indenfor mode støvler, hvor især vinterstøvlerne hitter. Men også almindelige støvler til hverdags brug er populære.
Når det gælder aktive fritidsmennesker, så har mærket også vundet meget frem. Det er især sket via lanceringer af tøjkollektioner og tilbehør til denne målgruppe. Alle varerne er skabt ud fra den samme filosofi om, at aktive mennesker gerne vil udfordre sig selv, men samtidig være frie. Dertil kommer at kvaliteten og funktionaliteten skal være i top. Og det har Wolverine formået at skabe i nogle populære og attraktive kollektioner, som både er til ham og hende.

Så står du og mangler et par nye sko eller støvler, eller er du naturmenneske i fritiden, så kunne det godt være, at du skulle tjekke Wolverines fodtøj og andre kollektioner ud, når du næste gang er ved den lokale forhandler. For mærket består af ren kræs for kendere, og har altså erfaring siden 1883 indenfor især fodtøj og støvler.

 

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *