Hvordan er den perfekte vinterstøvle? – Info om vinterstøvler til kvinder

 

Der er idag mindst ligeså mange forskellige krav og forventninger til en vinterstøvle, som der er mærker og modeller indenfor vinterstøvler. Men selvom kravene til især designet variere meget fra person til person, så er der alligevel nogle fællestræk, som går igen. Det er disse fælles træk dette indlæg vil omhandle. Og selvfølgelig opbygningen af den perfekte vinterstøvle til kvinder.
Men inden vi kommer så langt, så er det vigtigt at gøre opmærksom på, at indlægget omhandler alle vinterstøvler generelt. Det vil sige, at der hverken tages udgangspunkt i en bestemt modeltype eller et bestemt mærke, men at alle informationerne er generelle.
Så hvordan er den perfekte vinterstøvle?

Sålen er vinterstøvlens fundament

Det er vist ikke forkert at konkludere, at sålen danner en god bund på vinterstøvlen. Faktisk er sålen meget vigtig, da dens funktion er at beskytte dine fødder mod kulde nedefra. Et sted hvor fødderne er meget sårbare, og hvis dine fødder bliver kølet nedefra igennem en dårlig sål, så har du med sikkerhed sikret dig som minimum en slem forkølelse, hvis ikke det ender med nogle dage i sengen.
Så derfor er det meget vigtig, at sålen både er solid, slid stærk og komfortabel. Den skal være solid, fordi en tynd sål ofte har svært ved at modstå kulde og vand/sne. Sålen skal selvfølgelig være slid stærk, fordi vintervejret er meget hårdt ved alt fodtøj. Især fordi der er store temperatur forskelle, og fordi der er mere regn/vand + sne. Det betyder, at der også er salt eller sand på fortove mm, som især er hårdt ved dit fodtøj. Og selvfølgelig komfortabel så de er gode at gå i. Ellers ville det være direkte tåbeligt at gå i vinterstøvlerne.

Du skal derfor kigge efter følgende, når du kigger på nye vinterstøvler:

– Det skal helst være en hård gummisål
– Sålen må gerne være tyk og rillet, så den både kan modstå vejret, men også er god at gå i
– Selvom sålen er tyk, så skal den være fleksibel og bøjelig, så du ikke får ondt i fødderne

Vinterstøvlens skaft varmer dine fødder og ben

Det kommer næppe som den store overraskelse, at selve vinterstøvlens skaft er det, som holder dine fødder og ben varme. Men det er meget vigtigt, at du finder en støvle, som er i ordenlig kvalitet, så dine fødder og ben ikke får træk. Mange billige vinterstøvler er desværre lavet i dårlige materialer, fordi de skal overholde nogle prisniveauer. Det får desværre negativ indflydelse på dig som kunde. For hvis støvlens skaft ikke er tæt eller isolerende nok, så risikerer du, at der kommer kold luft ind i dine vinterstøvler. Og det er den sikre vej til forkølelse eller sygdom. Du kan også være uheldig, at der kommer vand eller sne ind, og det vil også medføre forkølelse eller sygdom.
Som om træk eller vand i støvlerne ikke er nok, så har støvlens skaft også stor indflydelse på pasformen og komforten. Er skaftet lavet korrekt, så sidder vinterstøvlen tæt til selve foden, men også benet. Hvor tæt afhænger selvfølgelig af støvlens højde. Jo højere støvler, jo mere tæt skal de gerne sidde.

Idag laves de fleste vinterstøvler i læder eller lignende materialer, da disse er vandafvisende, men også fordi læder er slidstærkt og vindtæt. Som du sikkert ved, så er læder dyrehud, og selvom det måske lyder lidt underlig eller ulækkert i nogle menneskers øre, så har læder flere gode egenskaber. For det første er det behageligt at have på og gå i. Det er fleksibelt, og læder tilpasser sig dine fødders facon. Og så har læder sko en god komfort, som er sundt for dine fødder. Uanset årstid.

Derfor skal du sikre dig følgende:

– Køb kun vinterstøvler i god kvalitet, ellers går det ud over dine fødder og dit helbred
– Gå efter vinterstøvler i ægte læder. Det kan godt betale sig på længere sigt, både økonomisk og for dine fødder
– Det er ikke støvlens højde, som afgør, om den er god at gå. Så du skal aldrig vælge ud fra højden, men hele støvlens komfort

Foer eller fleece er støvlens isolering

Ud over en god sål og et slid stærk skaft, så skal en vinterstøvle også have en god isolering. Derfor er der indeni alle vinterstøvler et lag foer eller fleece, som både gør vinterstøvlerne behagelige at have på, fordi fleecen er blød, men som også varmer og holder fødderne varme.
Foer eller fleece er normalt lavet af fåreuld, og det er noget af det varmeste, som der findes. Ved at bearbejde og tage de bedste egenskaber fra ulden, som jo holder fårene varme året rundt, så får du foer/fleece, som har nogle super gode isoleringsegenskaber på grund af det høje luftindhold. Foer og fleece er nemlig meget luftig, hvilket er grunden til, at det benyttes til alt fra undertøj til bukser og fleecejakker, da luft kun kan varmeisolere (nu bliver det teknisk, men vil du have forklaringen, så må du slå det op i et leksikon).
Den luftige foer og fleece søger for, at luften er stillestående  inde i støvlen, og dermed skabes der en isolering mod kulden. Det er på præcis den samme måde, at man isolere huse og bygninger.

Det er ikke lige meget, hvilken slags foer eller fleece, som der er benyttet i dine vinterstøvler. For der findes nemlig syntetisk foer og fleece, som er billigere end den ægte, og derfor benyttes i billigere støvler for at holde prisen nede.
Syntetisk foer og fleece ligner den ægte, og langt hen af vejen, så er det nogenlunde ligeså godt, men det er ikke den ægte vare. Så vil du forkæle dig selv og dine fødder, så køb kun vinterstøvler med ægte foer. Det er prisen værd.

Det er vigtigt, at foeren eller fleecen sidder godt fast i dine vinterstøvler, da det har stor indflydelse på isoleringsevnen. Sidder foeren eller fleecen godt fast, så isolere det meget bedre, men du får også en meget bedre komfort. Støvlerne bliver med andre ord mere behagelige at gå i.
Hvis foeren eller fleecen sidder løst, så er der også større chance for, at der opstår huller, og det ødelægger hele isoleringen i støvlen, da der så vil komme luft ind.

Husk at tjekke følgende:

– At dine vinterstøvler er med ægte foer eller fleece, da det er bedre end det syntetiske
– At det foer eller fleece der er i støvlerne er blødt og luftigt
– At foeret eller fleecen sidder fast i støvlen, så du har en god komfort

De 3 gode råd – Husk at tjekke følgende

Ud over alle de gode råd, som du kan læse herover, så får du her 3 mere. De skulle gerne medføre, at du finder de rette vinterstøvler, og at dine fødder kommer godt og glade igennem den kolde tid 🙂

1: Vælg altid vinterstøvler ud fra komfort og ikke design

Vi lever i en tid, hvor design og mode spiller en stor rolle. Men når det kommer til fodtøj, så er det altså meget vigtigt, at du går i nogle ordentlige vinterstøvler, også selvom de måske ikke er den nyeste mode.
Du skal derfor altid vælge komfort på bekostning af design eller fancy modedetaljer!

2: Vælg ud fra kvaliteten og ikke ud fra prisen

Står valget imellem to vinterstøvler, så må du ALDRIG vælge ud fra prisen. Det kan altså ikke betale sig, at spare f.eks 2-400 kr på bekostning af dine fødder. Du skal bruge dine fødder hele livet, og derfor er det vigtigt, at du har noget godt fodtøj.
Så ligesom i råd 1, så vælg god komfort og kvalitet, også selvom det koster lidt mere. Så må du undværre en bytur eller et cafebesøg. Dine fødder vil takke dig for det 🙂

3: Køb dine vinterstøvler online og spar mange penge

Du skal selvfølgelig lige have et spareråd med her til sidst. For selvom du selvfølgelig skal vælge komfort og kvalitet frem for alt, så kan du godt spare en del penge, hvis du handler online.
Du kan evt prøve støvlerne hos den lokale skobutik, og derefter gå hjem og shoppe dem online med en god besparelse. Du kan ihvertfald ofte spare penge, hvis du køber vinterstøvlerne online. Det er bare med at finde den rette webshop i Danmark eller i et andet europæisk land.

 

Du kan læse mere om UGG vinterstøvler HER
Du kan læse mere om Sorel vinterstøvler HER

 

Loading Facebook Comments ...

3 thoughts on “Hvordan er den perfekte vinterstøvle? – Info om vinterstøvler til kvinder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *